For the third consecutive year, Scale Rule will be giving St. James’ Churchyard a new focal point by realising a pavilion design conceived by GCSE students from around London. This year’s winning concept responded to the theme of sustainability by proposing a sensitive metaphor: layers representing past, present and future will create a kaleidoscopic oculus, inviting visitors to take a moment to direct their eyes up and become more aware of key natural elements around them.

Every year Scale Rule’s Next Generation Design Pavilion aims to inspire a younger generation to work in construction-related professions. The pavilion is a result of a series of educational workshops led by volunteer industry professionals, bringing GCSE students together from across London. For more information and to get involved, please visit our website